Remuera House project 1 Remuera House project 2 Remuera House project 3 Remuera House project 4 Remuera House project 5

A modern family home on a sloping site in Remuera. Taking advantage of panoramic views to the south whilst bringing in the northern sun always provides a challenge for the design team.

The house is set over three levels. The lower level provides semi-basement parking with a self-contained bedroom unit and a light and airy two storey entry arrangement welcoming you into the house. The mid-floor provides two further bedrooms, bathroom, kitchen with scullery and open plan living with family and formal living areas. The two living rooms open out to a large deck area surrounded with dense lush planting providing a tropical outdoor setting for alfresco dining and entertaining. The upper floor contains an open plan office and main bedroom suite with amazing views.

The house is solid in its appearance with a base of masonry and the two upper floors being clad in a mixture of cedar cladding and aluminium weatherboard. The cedar cladding will weather down to a silver colour and with the established growth of the planting will bed the house into its site quickly and will ensure the house feels like it has always been there and always belonged.

The design maximises the view, floods the house with natural light, utilises natural materials and is surrounded by lush planting providing a biophillic natural environment that sustains the New Zealand way of living.


Design Partners - Making meaningful spaces that inspire



NZIA Registered Logo